Hoi, mijn naam is Jacqueline Fuijkschot en ik ben fotograaf. Ik werk in opdracht en ik maak autonoom werk. Ik ben gespecialiseerd in portret-, kunst- en design-, interieur, evenement en scene (theater, performance, dans) fotografie.

Mijn hart ligt bij personen, organisaties en ondernemers binnen de creatieve, culturele, sociaal maatschappelijke en duurzame sector.

Wat ik interessant vind in de fotografie is de tijdelijkheid van het moment. Een lichtinval, weersomstandigheden, een haar in iemands gezicht, een sprankeling, die ene lijn van die jas die precies loodrecht staat op een gebouw kan een seconde later totaal anders zijn. Puur, improviserend. Het is direct ook een weergave van mij als fotograaf. Ik heb te maken met de persoon of het object wat ik fotografeer, maar belangrijker nog hoe ik dat interpreteer. Het is niet zomaar een weergave van de werkelijkheid, maar mijn weergave.

Fotografie is voor mij een creatief proces. Tijdens het fotograferen vind ik een manier om beelden te maken op basis van de situatie waarin ik me op dat moment bevind. Ik werk met wat er al is, versterk dat en vind er een compositie in. Zo verras ik de mensen met een onverwachte weergave van de werkelijkheid of bijzondere uitsnede.


Deze opdrachtgevers gingen je al voor: BlueCity010/ Root gallery/ Chabot Museum/ CBK Rotterdam/ International Architecture Biennale Rotterdam (IABR)/ Codarts/ Valstar Simonis/ The New Current/ Eversom Design/Art(s)Gallery Simone Jansen/ Rotterdam Photo/ Gallery Crawl/ Unboxed e.a
 ©2022 Jacqueline Fuijkschot