In de wereld van beeldmakers onderscheidt Jacqueline Fuijkschot zich als een beeldend kunstenaar en fotograaf, wiens werk een unieke harmonie tussen visuele esthetiek en emotionele diepgang weerspiegelt. Je ziet statische beelden, soms vervormingen, waar ze de dynamiek en beweeglijkheid van de wereld om haar heen verstilt. Ritme, lijnenspel, ruimtelijke ervaring en geometrische vormen bepalen je kijkrichting over de fotowerken, die zowel fascineren als inspireren.

Binnen haar meest recente serie ‘Flint’ heeft Jacqueline gekeken naar de structuren van de natuur, waarbij ze de beweegrichting en de cadans van organische vormen combineert met de observaties van haar zoontje.

Het resultaat is een serie beelden die de toeschouwer uitnodigen om de subtiliteiten van de natuur te omarmen. Het weerspiegelt niet alleen de verbondenheid van de kunstenaar met de wereld om haar heen, maar ook haar vermogen om de eenvoudige schoonheid van het alledaagse te vangen. Door een gevoeligheid voor de nuances van licht en schaduw, weet Jacqueline een atmosfeer te creëren die zowel intiem als groots is.

Kom kijken tijden Rotterdam Art Week in mijn studio op 3 en 4 februari!
 ©2022 Jacqueline Fuijkschot